Slatko i kratko – može biti osnovna definicija ovog kolača ukoliko računate da će biti gotov za tili čas. Sastojci su jednostavni, priprema još jedostavnija, a svaki sladokusac biće zadovoljan.
Sastojci:
300 g šećera,
2,5 dl vode
250 g margarina
100 g čokolade
400 g lomljenog keksa
300 g sjeckanog pečenog kikirikija
dvije kašike meda
Za glazuru:
150 g čokolade,
četiri kašike ulja
20 g margarina
Priprema:
Prokuvajte šećer i vodu, pa dodajte margarin i čokoladu.
Skinite šerpu sa šporeta i dodajte 400 grama lomljenog keksa i 300 grama sitno sjeckanog pečenog kikirikija.
Toplu masu sipajte u tepsiju, premažite medom, pa stavite glazuru.
Priprema glazure: Na tihoj vatri istopite 150 grama čokolade, četiri kašike ulja i 20 grama margarina. Ovom glazurom prelijte kolač.